Stresszoldó jóga workshop

Időpontja: 2017. december 10. (vasárnap) 10:00-13:00-ig.

Tartalma: Ha valaki dolgozik, tömegközlekedéssel utazik, kapcsolatot tart fenn, akkor a munkahelyi elvárások, az emberekkel való interakció és a hétköznapi teendők során minduntalan belebotlik a negatív helyzetekbe, ily módon a stressz valamely formája szinte minden embert érint a világon, legalábbis valamilyen mértékben már mindenki tapasztalta annak kedvezőtlen hatásait: a belső vívódást, az aggodalmakat, és testi szinten a merevséget, illetve a fáradságot.

A jóga igazi társ lehet a stressz kezelésében! Az ászanák végzésével kívül-belül átmasszírozzuk izmainkat és belső szerveinket, kioldva az ott lerakódott görcsöket, amelyek a feszültség fizikai megnyilvánulásai. A belső elválasztású mirigyek masszázsával a hormonrendszer egyensúlyozódik ki és javul a közérzet. A fej, a gerincoszlop, a kilépő idegek átmozgatásával pedig az idegrendszer működése optimalizálódik, oldva az érzelmi blokkokat.

A légzés szabályzásával befelé irányítjuk a tudatot, elengedve a külső világot, a zavaró érzéseket és a negatív gondolatokat, amely nyugtató hatású. A megfelelő légzés életerővel tölti fel testünket, illetve beindítja annak megfelelő áramlását. A pránájáma táplálja egész lényünket és elűzi a depressziót.

A relaxáció során megtapasztalható a feszült és az oldott állapotok közötti különbség. A tapasztalatot felhasználva tudatosan elengedhetjük a bennünk lerakódott feszültségeket.

A mantra-meditáció megszünteti az elme ingadozását és a magasabb rendű célok felé tereli a figyelmet: az Önvalóra, Istenre, a lelki világra és mindezek kapcsolatának megértésére. A lelki meditáció gyakorlásával kialakulhat bennünk a szívből jövő pozitív gondolkodás, amely alapjaiban meggátolja a stressz kialakulását.

A workshop során a fent említett jógaelemeket szisztematikusan felhasználva, egyedien felépített módon végezzük a gyakorlásunkat, három órát szentelve a stresszoldásra, vagyis a jógikus kikapcsolódásra és feltöltődésre.

A 180 perces foglalkozás felépítése:
– 10 perc ráhangolódás
– 20-25 perc bemelegítés
– 100 perc ászanázás
– 15-20 perc pránájáma
– 20 perc relaxáció
– 10 perc mantra-meditáció

 

Egyéb információ: A részvételhez előzetes jelentkezés és legalább fél éves jógás múlt szükséges.

Oktató: Medvegy Gergely – vezető jógaoktató

Költség: 5.000 Ft

Helyszín: Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola

Cím: Budapest, Attila utca 8.

A részvételed, vagyis a csoportban való helyed akkor lesz biztosítva, ha előre átutalod a képzés díját. Kérem a leírtak szerint intézd a befizetést:

1.) Az alábbi bankszámlára utald a részvételi díjat: Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola 10300002-10631836-49020016 (MKB Bank Zrt.)

2.) Az összeg mellé a megjegyzés rovatba írd be a teljes neved, a foglalkozás nevét és időpontját. (Ha nem tudsz utalni, akkor személyesen egy MKB bankfiókban is befizethetsz.)

3.) Csak akkor lesz biztosítva a helyed, ha befizeted a díjat. A csoport feltöltése a befizetések (és nem a jelentkezések) sorrendjében történik.

4.) Ha esetleg úgy alakulna, hogy időközben a befizetett résztvevőkkel megtelne a csoport, azt jelezzük neked e-mailben, és ebben az esetben várólistára kerülsz.

5.) Ha legalább egy héttel a foglalkozás indulása előtt lemondod a részvételt, akkor visszautaljuk a pénzt. Ha egy héten belül mondod le, akkor már nem. Ez esetben a részvételi díj elvész, és más workshopra/tanfolyamra NEM használható fel.

Köszönöm az együttműködésed!

Jelentkezés:

Jelentkezni a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola honlapján található online adatlap kitöltésével tudsz, amelyet IDE kattintva találsz meg. Előfordulhat, hogy a másik oldalon több képzés és időpont is fel lesz tüntetve, kérlek figyelj rá, hogy a megfelelőt jelöld be!

Egyéb információk és részletek:

Medvegy Gergelynél, tel.: 30/39-38-665, e-mail: medvegy.gergely@jogamindenkinek.hu

Térkép: