Kezdő jógatanfolyam a belvárosban (hétfőn)

Még lehet csatlakozni a 2. órától, május 2-tól!

Időpontja: A képzés 2016. április 25-től indul. 10 alkalmas és minden héten hétfőn lesz az oktatás 17:00-19:00-ig.

Tartalma:

A tanfolyam lépésről-lépésre vezet be minket a jóga világába, annak elméleti és gyakorlati aspektusaiba.

A gyakorlás során valamennyi fontosabb jóga-irányzatot érintjük, hogy teljes ismeretet kapjunk a jógáról, de a képzés nagyobb hányada a hatha-jógáról fog szólni. Megtanuljuk a legfontosabb tradicionális ülő és egyéb testhelyzetek megfelelő felvételét és kitartását, valamint a légző gyakorlatok alkalmazását. Megalapozzuk az otthoni jóga gyakorlás rendszerét, megismerjük az alapvető relaxációs és mantra-meditációs technikákat. A tanfolyam végére egy teljes testet átmozgató és tudatot kiegyensúlyozó gyakorlatsort ismerünk meg, amely írott formában is elérhető lesz try these out.

Mindenki saját maga tapasztalhatja meg a jóga gyógyító és átformáló erejét, melynek következtében javul az állóképesség, a testtartás, az emésztés, a légzés, a koncentrációkészség. Kiegyensúlyozódik az idegrendszer és a hormonrendszer működése, valamint személyiségünkben türelmesebbekké és békésebbekké válunk. Megtanuljuk a maga valóságában szemlélni a világot és önmagunkat.

Az elméleti előadások alkalmával betekintést nyerünk az ájurvédikus táplálkozásba, a stressz kezelésbe, a karma törvényébe és a jógikus életmódba. A megértést egy részletesen kidolgozott jegyzetanyag támogatja meg.

Felépítése:

A kurzus 10 alkalmas, alkalmanként 2 óra, amely a következőképpen épül fel:
15-20 perc elmélet, pár perc ráhangolódás, 10 perc bemelegítés, 70 perc ászanázás, 5-10 perc pránajáma, 10 perc relaxáció, néhány perc mantra-meditáció.

Egyéb információ: A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges.

Oktató: Medvegy Gergely

A tanfolyam díja: 18.900 Ft

Helyszíne: Kék Lótusz Jóga- és Életmódközpont

Cím: Budapest, Stáhly utca 13.

Online jelentkezés:


Térkép: